Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μικρές και μεγάλες εναλλαγές στην διατροφή που μας βοηθούν στο αδυνάτισμα

Αποφυγή του πρωινού με δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ρίχνουν το γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να πεινάμε πιο γρήγορα. Επιπλέον ευθύνονται για το φούσκωμα και την αποθήκευση λίπους.

Οι υδατάνθρακες να περιορίζονται (ψωμί, κέικ, λουκάνικα, ποτό, κέτσαπ)

Καλά λιπαρά με κάθε γεύμα.
Δίνουν το μήνυμα του κορεσμού πιο γρήγορα και προσφέρουν υγεία, ομορφιά και ενέργεια.

Ανάλατο βούτυρο αντί για μαργαρίνη

Γαλακτοκομικά φουλ φατ αντί για light.
Αντί για light γιαούρτι προτιμήστε ένα πλήρες γιαούρτι και να βάλουμε φρούτα μέσα.

Τέλος στα βραστά ή τηγανισμένα λαχανικά
Προτιμότερο ωμά, στον ατμό ή στο γοκ.

Αλκοόλ, να προτιμούμε κόκκινο κρασί, λόγω αντιοξειδωτικών, βότκα με φρέσκο λεμόνι ή τζιν με τόνικ.



Περιορίζουμε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι τη μέρα. Προσθέτουμε κανέλα είτε τριμμένη, είτε σε ξυλάκι που μειώνει το αίσθημα της πείνας και τη κακή χοληστερόλη.


Χρησιμοποιούμε μπαχαρικά αντί για αλάτι στα φαγητά.

Να προτιμούμε βιολογικά προϊόντα

Νερό, νερό, νερό. 
10 ποτήρια τη μέρα βελτιώνουν τη λειτουργία των νεφρών, του ήπατος και καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.





Πράσινο τσάι για να συνοδεύουμε τα γεύματα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου