Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γυμναστική το πρωί ή το απόγευμα


Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ προτιμώ να κάνω γυμναστική το πρωί, μόλις ξυπνήσω. Με γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση. Άσε που δεν έχω να αγχώνομαι την υπόλοιπη μέρα για να βρω ώρα για γυμναστική.


Μελέτες και στατιστικές
Παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι οι λειτουργίες των πνευμόνων, οι ρυθμοί και η θερμοκρασία του σώματος καθώς επίσης και οι ορμόνες είναι στα μέγιστα τους γύρω στις 6μ.μ., οι συνήθειες των περισσοτέρων από εμάς έδειξαν ότι πιο πολύ γυμναζόμαστε το πρωί.

Υπέρ της πρωινής γυμναστικής
Τα υπέρ της πρωινής άσκησης είναι ότι ανεβαίνουν οι ρυθμοί της καρδίας όπως επίσης και ο ρυθμός του μεταβολισμού από πιο νωρίς τη μέρα, με αποτέλεσμα το κάψιμο θερμίδων.
Αυξάνει τη πνευματική διαύγεια ( ναι η άσκηση μπορεί κατ ακρίβεια να μειώσει το άγχος και να αυξήσει τη συγκέντρωση του ατόμου). 
Είναι πιο εύκολο να εντάξουμε τη γυμναστική στο πρόγραμμα μας το πρωί με το να ξυπνούμε λίγο πιο νωρίς. Ξέρω πιο εύκολο είναι να το λες παρά να το κάνεις να ξυπνάς πιο νωρίς, αλλά αν αναλογιστούμε την ικανοποίηση που θα μας δώσει καθώς επίσης και την ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας τότε αξίζει τον κόπο.
Επίσης, η μόλυνση είναι πιο χαμηλή το πρωί και τώρα που μπαίνει και καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.


Κατά της πρωινής γυμναστικής

Τα κατά της γυμναστικής το πρωί είναι ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι πιο χαμηλή καθώς επίσης και τα επίπεδα ενέργειας.
Χρειάζεται αρκετό ζέσταμα λόγω του ότι οι μυς είναι ακόμα πολύ κρύοι.

πηγή : about.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου