Σπιτικό φυστικοβούτηρο

Σπιτικό φυστικοβούτηρο


Υλικά που θα χρειαστούμε
  • 15 ουγγιές φιστίκια (ανάλατα και ακαβούρδιστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι θαλασσινό
  • 11/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 11/2 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο




Πλένουμε τα φιστίκια και τα στραγγίζουμε


Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε. Επειδή τα φιστίκια είναι υγρά το αλάτι θα κολλήσει πάνω.

Τα αφήνουμε να καβουρδιστούν για δύο περίπου ώρες. Θα ξέρουμε ότι είναι έτοιμα όταν θα ξεφλουδίζονται αμέσως.



Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μέλι και το φυστικέλαιο και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα

Το βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο και το αποθηκεύουμε.